Vacanta activa India: ascensiune Himalaya si Golden Triangle


Himalaya & Golden Triangle: Vacanta activa perfecta pentru iubitorii de munte si istorie!

 

Regiune:                             Leh, Ladakh

Grad dificultate:                  Mediu/Avansat (este nevoie insa de aclimatizare)

Altitudinea maxima:            6120 m

Lungime trekking:               40 km

Durata:                                13 zile.

 

Ne-am gandit la un tur care sa ne umple sufletul si mintea de bucurie, noua celor care ne place atat de mult sa fim in mijlocul naturii. In cazul de fata nu vorbim de orice natura ci de cel mai mare lant muntos din lume: HIMALAYA!

Nu cred ca vom ajunge toti pe Everest! Cred ca unii dintre noi se vor multumi si cu ceva mai putin inalt, dar traind acele senzatii de libertate si forta pe care nu ti le pot conferii decat ascensiunile la mai mult de 5000 m. Noi am ales Stok Kangri, un varf de peste 6000 m altitudine, non-tehnic (atacabil de catre o persoana antrenata fara abilitati tehnice special cultivate). Ceea ce este al profesionistilor trebuie sa ramana al lor, iar noi ceilalti sa nu depasim aceea linie ce demarca simtul realului de imaginar, pericolul de rational … Stok Kangri este perfect atacabil de catre cei care au urcat Papusa, Negoiu, Moldoveanu, Parangul Mare etc, varfuri pe care multi dintre noi deja le-au bifat in calatoriile lor. Pentru cei care au parcurs Calimanii, Rodnei, Iezar-Papusa etc avem varianta Rootpund cu cei 4784 m care chiar se aseamana ca si relief cu acestia, fiind un traseu mediu ca si dificultate.

Dar sa revenim la Stok Kangri: se afla la N-V de Everest, la o distanta de cca 1350 km de acesta in lantul muntos Himalaya. Traseu se desfasoara intr-un areal lipsit de vegetatie, cu peisaj desrtic de tip selenar specific acestui lant muntos de o frumusete aparte. Varful este acoperit in permanenta de zapada, temperaturile aici fiind sub 0 grade in permanenta. De pe acest varf se pot vedea in zilele senine multe alte varfuri de peste 7000 m inclusiv inspaimanatorul K2. Dar tot de aici se deschide o perspectiva unica asupra vaii Indusului. Plecarile se vor desfasura la datele comunicate ca inceput de tur. Grupurile vor fi formate din maxim 18-20 de persoane. Este bine sa se plece in minim tandem pentru a se ocupa o camera dubla si un cort (pe perioada ascensiunii). Se pot organiza si tururi Tailor Made cu minim 4 participanti si preturile se vor comunica in urma unei cereri clare.

 

Highlights:

o   Vf Stok Kangri;

o   Vizita cu ghid Leh – oras aflat la 3500 m altitudine;

o   Obiective: Taj Mahal, Wind Palace, Fort Kochi, Amber fort, Mirror Palace, Persian Gardens, Chandra Mahal (Palatul Lunii), Jantar Mantar (Observator construit in 1728) si multe altele …

 

Sunt incluse:

               LEH – Stok Kangri

o   Preluari aeroport Leh;

o   Ghid o zi Leh;

o   Cazare hotel The Palace – Leh demipensiune http://www.hotelthepalaceladakh.com/

o   Echipament cazare ascensiune: cort, sac de dormit, neopren;

o   Trei mese /zi in timpul ascensiunii (vegetariene);

o   Necesar logistic ascensiune: cort bucatarie, toaleta mobila, cort luat masa;

o   Tuburi de oxygen si echipament prim ajutor;

o   Permis IMF de ascensiune Himalaya;

o   Ghid calificat pentru ascensiuni la altitudine si echipa logistica;

          Agra – Jaipur – Delhi:

o   Acomodarea in hoteluri de 3 si 4 stele – vezi descrierea;

o   Breakfast/lunch on go/dinner;

o   Tichete de intrare la toate obictivele;

o   Apa pe toata durata turului;

o   Tur leader si ghizi specializati la: Agra, Jaipur;

 

Nu sunt incluse:

o   Asigurarea de calatorie;

o   Biletul de avion Delhi-Leh-Delhi cca 150 – 250 Euro (depinde cand se achizitioneaza fata de momentul plecarii);

o   Bilet avion Bucuresti – Delhi – Bucuresti cca 500-650 Euro;

o   Tips-uri pentru ghizi si echipa logistica daca suntem multumiti.

 

Vacanta activa trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

   

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
 • Ziua 4
 • Ziua 5
 • Ziua 6
 • Ziua 7
 • Ziua 8
 • Ziua 9
 • Ziua 10
 • Ziua 11
 • Ziua 12
 • Ziua 13
 • Hoteluri
 • Pret
 • Date plecari
 • Echipament

Aterizarea pe aeroportul Indira Ghandi si imbarcarea catre Leh. Se ajunge in Leh – 3500 m, suntem preluati si transportati la hotel unde se face check-in-ul, ne odihnim dupa zbor si seara iesim intr-o vizita scurta si pentru a lua cina. Cazarea in hotel Premier – The Palace.

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

Acomodarea cu altitudinea. Este ziua in care corpul nostrum se adapteaza la cei 3500 m. Impreuna cu ghidul nostru facem o vizita in Leh si imprejurimi vizitand Palatul din Leh construit in sec 17, dealul magnetic ce sfideaza legile gravitatiei, manastiri si temple budiste . Ne obisnuim si cu mancarea locala: pranzul si cina se vor lua in oras. 

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

Leh 3500 m – Chang Ma 4000 m

Ne racordam la energia uriasa a acestui lant muntos. Incepem cu transferul auto pana la Stok Village. Vom trece printr-un peisaj extraordinar dublat de un drum serpuitor pe marginea prapastiilor ce iti da fiori reci pe alocuri. Regele din Ladakh traieste in acest orasel. Exista si un Palat in care se pot admira artefacte. Din stok Village incepe ascensiunea propriuzisa catre Chang Ma. Este primul contact dintre bocanc si munte! Este foarte posibil sa fie zapada, chiar si in august aici.

Innoptare in cort – Chang Ma.

Elevatie zi: 500 m

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

 

Chang ma 4000m – Mankorma 4329 m

Peisajul devine arid, selenar de un gri deschis. Da, landhak este supranumit desertul rece lunar! Nu se urca mult ca si diferenta de nivel, dar traseul va avea cca 7 km. Suntem la peste 4000 m, totul se desfasoara mai usor datorita altitudinii. Mergem de-a lungul unui rau ce creaza peisaje spectaculoase, facem poze si ne bucuram de ceea ce este in jurul nostru.

Innoptare in cort

Elevatie: 330m

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

 

Mankorma 4329 m – Baza 5000 m

Avem de mers cca 5 ore pana ajungem la tabara de baza. Aici exista chiar si iarba, lacuri mici si cascade! In cursul amiezii se vor face tururi in jurul acestei tabere de baza, multe poze si bucuria de a respira aceelasi aer cu acvilele ce domina acest peisaj. Sunt vf precum Gulap Kangri, Parcha Kangri ce pot fi escaladate. Acum incepe si aclimatizarea cu clima si aerul de la peste 5000 m absolut necesare pentru siguranta noastra.

Noaptea este absolut minunata, un cer asa cum nu ai mai vazut si nu vei mai vedea in viata, decat daca vei ajunge in zone nepoluate ce se situeaza la peste 5000 m!

Innoptare: cort

Elevatie: 670 m

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

 

Baza – acomodare si training

In aceasta zi se vor explica bazele traseului principal ce urmeaza a se desfasura a doua zi. Este vorba despre stilul de ascensiune, despre ceea ce se poate intampla pe durata ascensiunii, cum se pot folosi tuburile de oxygen, cum sa abordam zonele cu zapada in care ne vom afunda pana la genunchi etc. De toate acestea vor avea grija ghizii montani. Vorbim de o ascensiune relative usoara, dar care se va desfasura la 6000 m. Se vor mai face scurte excursii in imprejurimi in cursul amiezii. Importanta este insa odihna pentru ziua de maine. Trebuie sa fim in forma 110%!

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

 

Baza 5000 m – vf Stok Kangri 6121 m – Baza 5000 m

Ne trezim foarte devreme. Ruta este printre si peste ghetari si pante destul de abrupte. Pentru un montaniard mediu - avansat probabil ca va fi o calatorie de 9-10 ore. Pentru unul mai putin antrenat vor fi 2-3 ore in plus, deci trebuie o pregatire mentala foarte buna. Dupa primele 4 ore se ajunge la creasta principal de unde perspectivele sunt absolut ametitoare. Ce traiesti in aceste conditii, in care nu te poti intalni decat cu pasari (si acelea rare) si avioane este cu adevarat regal. O liniste care te intoarce in timp … Perspectivele asupra Karakoram, Saser Kangri, Zansker, K2 sunt uimitoare. Iti trebuie un cover special pentru aparat (DSLR) altfel risti din cauza temperaturilor si a vantului sa se blocheze. O zi grea, dar care sigur va ramane pentru totdeauna in memoria fiecaruia dintre noi.

Innoptare: cort

Elevatie: +1121 m /-1121 m

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

 

Baza 5000 m – Leh 3500 m

Acum corpul este obisnuit cu altitudinea, avem numai de coborat, asa ca lucrurile stau mult mai bine. Coborarea va incepe foarte devreme, cum rasare soarele, si ne va conduce pe acelasi drum catre Stok Village de unde vom fi preluati de masini. Vom avea timp si pentru poze,  poate vremea nu a tinut cu noi la urcare … Cu sufletul ancorat undeva in linistea majestoasa a culmilor pe care abia le-am lasat in spate, cu linistea adanca intretaiata doar de zgomotul vantului ce inca mai zaboveste in urechile noastre si cu inima plina de bucuria de a fi trait asa clipe minunate ajungem incet, incet in civilizatie, cu regret si satisfactii deopotriva.

Innoptare: The Palace – Leh

Elevatie: - 1500 m.

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

Leh

A 9-a zi este o zi de odihna dupa tot acest periplu si in plus alcatuieste un buffer, daca exista modificari in programul expeditiei datorate conditiilor meteorologice. Astazi ne vom cumpara suveniruri si vom degusta bucatele locale.

Vacanta activa trekking India – Ascensiune Himalaya

 

Leh-Delhi-Agra 

Dupa un zbor destul de scurt de la Leh la Delhi, vom fi preluati de la aeroport de catre masini si vom pleca catre Agra. Este un drum de 205 km, cam 3 ore. Ajungem in Agra, ne cazam si seara facem un drum pana la Taj Mahal, este aproape. Ne intoarcem, cinam.

Innoptare: Agra

Vacanta activa trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Agra - Jaipur 

Rasaritul soarelui ne prinde tot la Taj Mahal. Nu uitati aparatele foto! A se avea in vedere ca Taj Mahal-ul este inchis vinerea – pentru cei ce opteaza pentru tur “Tailor Made”.

Se viziteaza fortul Agra – constructie masiva ridicata de imparatul Akbar intr-un stil hidu & central Asiatic.

Transfer cu masina catre Jaipur. Pe traseu se va vizita orasul Fatehpur Sikri, un oras ridicat tot de imparatul Akbar avand ca materie prima doar nisipul, oras ridicat in cinstea nasterii fiului sau. Imparatul a dorit sa construiasca o noua capitala pentru imperiul sau atunci cand profetia nasterii unui mostenitor s-a indeplinit si astfel a luat fiinta acest oras ce s-a pastrat perfect conservat pana in ziua de astazi. Ridicat din roci desertice roz, acesta a fost abandonat cativa ani mai tarziu. 

Distanta: 240 km / Timp parcurgere: cca 5 ore / Innoptare: Jaipur.

Vacanta activa trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Jaipur 

Jaipur este cunoscut ca “Orasul Roz” dupa culoarea in care cele mai multe case de aici sunt pictate. Orasul este plin de forturi, palate, gradini, temple, piete si contine cate putin din tot ce are regiunea RAJASTHAN – a carei capital este – de oferit.

Se vor vizita: Fortul Amber catre care se poate urca si pe elefanti. Panorama de pe acoperisul acestui fort asupra vechii capitale imperiale si a muntilor Aravalli este inegalabila! Trecem apoi la Palatul Vanturilor sau Palatul Roz, Palatul Oglinzilor, Gradinile Persiene, Diwan-e-aam, Ganesh-Pole, Palatul Imperial Jaipur, Palatul Oglinzilor, Mubarak Mahal (palatal Bunei Vestiri), Jantar Mantar (Observatorul stiintific ridicat in anul 1728).

Innoptarea: Jaipur.

Vacanta activa trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Transfer cu masina Delhi, in functie de plecarea avionului timp liber in Delhi.

Incheierea serviciului.

Vacanta activa trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

se face in hotelurile descrise mai jos sau in hoteluri echivalente:

Agra - Parador

Jaipur - Umaid Mahal

Leh – The Palace

Vacanta activa India – Ascensiune Himalaya

Vacanta trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Pentru efectuarea bookingului se plateste un avans de 600 Euro/persoana.

In cazul tururilor predefinite preturile raman fixe asa cum sunt ele afisate. Inscrierile se fac in limita numarului de locuri disponibile, discutand de conditii limitative de cazare in ascensiunea pe Stok Kangri.

Conditii de anulare:

Pana in 45 de zile:           0%

Intre 45 – 25 zile:             15%

Intre 25 – 15 zile:              35%

Intre 15 – 10 zile:              50%

Intre 10 – 0 zi:                  100 %

Neprezentare:                  100%.

Fiind vorba de o ascensiune, aceasta este supusa unui grad de incertitudine. Aceasta poate fi intarziata sau chiar anulata datorita conditiilor atmosferice,

Atentie!

o   Pentru a va reduce cheltuielile cu biletele de avion ganditi-va vacanta cu cel putin 3-4 luni in avans.

 

Preturi

Nr de persone in grup

Cost Euro/persoana

3-6

1183

7-10

1130

La aceste costuri se adauga o taxa de 32Euro/procesare/grup ce se va impartii la nr de participanti. Calculul s-a efectuat la cursul de 1 Euro=72 INR. Tinand cont ca vorbim de o economie emergenta, ne rezervam dreptul ca, in cazul in care cursul international va varia cu mai mult de +/- 3 % sa modificam proportional aceste cotatii. Modificarea, daca va fi cazul, se va face doar pentru sumele neachitate. Multumim pentru intelegere.  

Preturile sunt valabile doar in conditia: tur PREDEFINED, adica in grup de max 18-20 persoane ce se constituie in Leh. Pentru tururi Tailor Made va rugam sa ne transmiteti o cerere si va vom inainta o oferta.

In tururile predefinite numarul minim de participanti este 3. Daca exista mai putini participanti se vor recalcula costurile si se vor transmite celor inscrisi pentru aprobare, sau se va renunta la tur si se va returna avansul. Inscrierile intr-un tur predefinit se pot face intr-o perioada stricta de timp care este clar afisata.

Fiind vorba de o ascensiune, aceasta este supusa INCERTITUDINII cauzate de vremea rea care poate conduce catre intarzierea sau chiar anularea activitatilor propuse. In cazul in care acestea survin se va putea intarzia pentru cu un interval de max 48 de ore. Forta majora exonereaza prestatorul de orice responsabilitate. In aceste cazuri se vor comunica costurile suplimentare (daca exista) de stationare care pot fi acceptate de client sau nu. In cazul in care nu sunt acceptate se va trece la intoarcerea in Leh in conformitate cu programul initial.

Vacanta activa India – Ascensiune Himalaya

Vacanta trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Data plecarii

Numar max participanti

28.06

Inchis - rezervat total

05.07

Inchis - rezervat total

12.07

Inchis - rezervat total

19.07

Deschis

26.07

Deschis

05.05

Deschis

12.08

Deschis

19.08

Deschis

26.08

Deschis

09.09

Deschis

Prin data plecarii se intelege ziua 1, in care se soseste in Leh.

Vacanta activa India – Ascensiune Himalaya

Vacanta trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

 

Rucsac 65 – 70 l                                                                                          1 buc

Rucsac 20 - 30 l necesar ascensiune varf                                                   1 buc

Walking sticks                                                                                               1 pereche             

Batoane energizante, fructe uscate, ciocolata                                                           

Sac apa adaptabil rucsac min 2 litrii + o sticla life strow

Medicamente personale

Layer 1 maneca lunga                                                                                  2

Layer 2 maneca lunga                                                                                  1

Layer 3 (Fleece jacket)                                                                                 1

Costum termal pentru noapte                                                                       1

Jacketa iarna -20 grade cu puf                                                                     1

Pantalon si jacketa wind&waterproof                                                            1/1

Pantaloni trek cu uscare rapida                                                                    1 sau 2

Sun cap                                                                                                         1

Caciula iarna (-15 grade0                                                                              1

Bandane                                                                                                         2

Cagula                                                                                                           1

Ochelari soare                                                                                               1

Manusi softshell                                                                                             1

Manusi heavy                                                                                                 1

Bocanci                                                                                                           1

Sandale – pentru tabere, toaleta, spalat etc                                                   1

Sosete lana/bumbac                                                                                       2/4

Parazapezi                                                                                                      1

Frontala                                                                                                           1

Balsam buze                                                                                                    1

Sapun lichid antibacterial dezinfectare uscat                                                   2

Hartie igienica, prosop uscare rapida, trusa voiaj                                            1/1/1

Sac de dormit (daca exista special temp -20 grade) sau o lenjerie de sac pentru a fi pusa in sacul de dormit ce va fi repartizat.                                 

Cantitatile sunt orientative. Adaptarea pentru temperaturi scazute pe noapte si zi este ceea ce conteaza, deci tratati-le orientativ.

 

Regim de temperaturi

diurne: max 15 grade, resimtite la vf 0-3 grade;

nocturne: intre 0 si -7 grade.

Vacanta activa India – Ascensiune Himalaya

Vacanta trekking India – Himalaya India

Vacanta Golden Triangle India

Vacanta India

                                            

 

 

  

Formular de contact - Vacanta activa India: ascensiune Himalaya si Golden Triangle

Numele si prenumele:

Telefon:

Adresa de email:

Localitate:

Mesaj:

Calculati: =

Insert current date

Harta Stok Kangri

Harta Vacanta activa India: ascensiune Himalaya si Golden Triangle
Latitudine: 33.983309
Longitudine: 77.475556

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn