Cu bicicleta prin India


KERALA - GOLDEN TRIANGLE - cu bicicleta INDIA 

 

Dupa mai multe drumuri facute in India in scop de afaceri in care am vazut ce potential poate sa ofere aceasta tara pentru cei ce vor sa-si completeze imaginea despre curgerea vietii pe acest pamant,  ne-am pus pe treaba si am pus la cale o calatorie & aventura pe cinste pentru cei ce vor sa experimenteze trairi si momente deosebite in acest colt de lume.

Cultura straveche, civilizatii si religii precrestine, Hymalaya - Ocean, stanci – nisip alb si fin, saracie - bogatie, modernitate - ancestral, India este un teritoriu al contrastelor de care te indragostesti sau pe care nu-l accepti, nu exista cale de mijloc.

Noi ne-am gandit la un tur care sa acopere atat Golden Triangle-ul cu New Delhi – Agra (Taj Mahal) – Jaipur (orasul palatelor) puncte de interes atat de reprezentative pentru cultura Indiana, cat si o parte sportiva pentru iubitorii de natura si animale printr-o calatorie cu bicicleta in KERALA supranumita si “Taramul lui Dumnezeu” datorita frumusetii si bogatiei sale. Aici ne vom plimba pe bicicleta si vom sta la soare pe litoralul marii Arabice (partea sud-estica a ei cu puternice influente ale  Oceanului Indian), calatorim cu canoea pe lacurile din Alleppey, pedalam printre plantatii de ceai si mirodenii, arbori de cauciuc si palmieri, vizitam rezervatii de pasari si elefanti iar maimutele vor fi de-a lungul intregii noastre calatorii o constanta placuta (daca tinem buzunarele inchise pentru ca le place tot ceea ce este stralucitor). Pentru iubitorii de ciclism ce poate sa fie mai placut decat sa pedaleze liber printre dealuri pline de culturi de plate orientale, paduri, coasta Oceanului, sa socializeze cu oamenii locului … baterii incarcate! Un tur ciclist la mare distanta, dar ce poate sa fie mai incitant decat sa fi cu bicicleta prin India?

Grad dificultate:  Beginner - Medium

 

Highlights:

 

o   Obiective: Taj Mahal, Wind Palace, Fort Kochi, Amber fort, Mirror Palace, Persian Gardens, Chandra Mahal (Palatul Lunii), Jantar Mantar (Observator construit in 1728) si multe altele …

o   Plaje celebre precum Marari;

o   Plantatii de ceai si mirodenii;

o   Tur de fotografiat si observant pasari la Thattakkad;

o   Excursie cu canoe – Alleppey;

o   Excursie cu vaporul pe canale, masa pe vapor – Alleppey;

o   Resort pe plaja Marari;

o   O noapte petrecuta pe vapor.

 

Sunt incluse:

 

o   Acomodarea in hoteluri de 3 si 4 stele – vezi descrierea;

o   Breakfast/lunch/dinner – Kerala (9 nopti/10 zile); breakfast/lunch – Agra si Jaipur (3 nopti);

o   Bilet Express Delhi – Agra clasa I-a;

o   Vehicul de asistenta pentru turul ciclist;

o   Biciclete SCOTT/ GIANT si casti – la cerere (pentru tururile cicliste);

o   Tichete de intrare la toate obictivele descrise in tur;

o   Snacks-uri, fructe si apa pe toata durata turului ciclist;

o   Tur leader si/sau ghizi specializati pe toata durata turului;

o   Mecanic pentru biciclete si piese de schimb in cazul defectiunilor;

o   Clasa de Yoga la Munnar;

o   Toate taxele incluse.

 

Nu sunt incluse:

 

o   Asigurare medicala. Nu se poate pleca in astfel de tururi, mai ales unul ciclist, fara aceasta asigurare. Ne puteti contacta in acest sens pentru a va face o oferta.

o   Biletele de avion: Bucuresti – Delhi / Kochi – Bucuresti cca 550 Euro daca sunt cumparate cu 3 – 4 luni in avans; biletul de avion Jaipur – Cochi cca 85 Euro.

o   Tips pentru ghizi – daca v-au placut.

 

Tururile se pot desfasura in perioada Noiembrie – Aprilie. Exista cateva date predefinite de plecare, dar puteti sa va alegeti oricare alta perioada, atata timp cat alcatuiti un grup de min 4 persoane. De avut in vedere faptul ca suplimentul pentru camera single este destul de ridicat.

 

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / Cu bicicleta prin India

 

 • Ziua 1
 • Ziua 2
 • Ziua 3
 • Ziua 4
 • Ziua 5
 • Ziua 6
 • Ziua 7
 • Ziua 8
 • Ziua 9
 • Ziua 10
 • Ziua 10
 • Ziua 11
 • Ziua 13
 • Hoteluri
 • Pret
 • Date plecari
 • Harta

Sosirea pe aeroportul din Delhi in cursul diminetii. Transfer cu trenul Express in orasul Agra. Prima interactiune cu India si oamenii acestei tari. Cazarea la hotel, vizita in Agra, pranzul si apoi o vizita pentru apusul soarelui la Taj Mahal. Transferul cu trenul nu dureaza mai mult de 2 ore.

Innoptare: Agra

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

Rasaritul soarelui ne prinde tot la Taj Mahal. Nu uitati aparatele foto! A se avea in vedere ca Taj Mahal-ul este inchis vinerea – pentru cei ce opteaza pentru tur “Tailor Made”.

Se viziteaza fortul Agra – constructie masiva ridicata de imparatul Akbar intr-un stil hidu & central Asiatic.

Transfer cu masina catre Jaipur. Pe traseu se va vizita orasul Fatehpur Sikri, un oras ridicat tot de imparatul Akbar avand ca materie prima doar nisipul, oras ridicat in cinstea nasterii fiului sau. Imparatul a dorit sa construiasca o noua capitala pentru imperiul sau atunci cand profetia nasterii unui mostenitor s-a indeplinit si astfel a luat fiinta acest oras ce s-a pastrat perfect conservat pana in ziua de astazi. Ridicat din roci desertice roz, acesta a fost abandonat cativa ani mai tarziu. 

Distanta: 240 km / Timp parcurgere: cca 5 ore / Innoptare: Jaipur.

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

 

Jaipur este cunoscut ca “Orasul Roz” dupa culoarea in care cele mai multe case de aici sunt pictate. Orasul este plin de forturi, palate, gradini, temple, piete si contine cate putin din tot ce are regiunea RAJASTHAN – a carei capital este – de oferit.

Se vor vizita: Fortul Amber catre care se poate urca si pe elefanti. Panorama de pe acoperisul acestui fort asupra vechii capitale imperiale si a muntilor Aravalli este inegalabila! Trecem apoi la Palatul Vanturilor sau Palatul Roz, Palatul Oglinzilor, Gradinile Persiene, Diwan-e-aam, Ganesh-Pole, Palatul Imperial Jaipur, Palatul Oglinzilor, Mubarak Mahal (palatal Bunei Vestiri), Jantar Mantar (Observatorul stiintific ridicat in anul 1728).

Innoptarea: Jaipur.

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

Bine ati venit in India de Sud!

Se zboara cu avionul in Kochi, aterizarea in jurul orei 13,30. Aici va vor astepta soferii si ghidul insotitor pentru partea de sud. Kochi este un oras port cu arhitectura de tip colonial, modelat de-a lungul sutelor de ani de diversii comercianti stabiliti aici si care au facut avere din vanzarea de mirodenii. Portughezi, olandezi, britanici toti au trecut pe aici. Dupa zbor ne acomodam cu orasul.

Kochi. Strazi inguste, case in stil European, depozite vechi folosite de comercianti toate intr-o aglomerare de culori aflate pe malul oceanului. Se pot vizita si asezaminte crestine: biserica St Francis – cea mai veche biserica crestina din India, basilica Santa Cruz. Palatul Olandez construit in secolul XVI este o alta atractie.

Deosebit de interesanta (si nu numai pentru cei ce iubesc gatitul) este vizitarea uriasei piete de mirodenii precum si a dantelariei formate de plasele de pescuit (Plasele Chinezesti).    

Durata zbor: 5 ore / Innoptare in Kochi.  

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

Cochin – Thattakkad  (40 km total)

Incepe plimbarea cu bicicleta prin India!

Dupa un mic dejun matinal se va incepe turul ciclist. Se va apuca drumul ce incepe prin urcarea dealurilor Ghats si se va intra in padurile ce imprejmuiesc Thattekkad-ul. Se vor strabate, alternate de padure, gradini de mirodenii, temple hinduse plantatii de copaci de cauciuc si se va ajunge in sistemul eco al raului Periyar. Vizitam o rezervatie de elefanti. Seara se poate opta pentru o plimbare cu kaikul pe raul Periyar.

Distanta ciclabila 50 km / asphalt – nisip/ cu masina 50 km / Innoptare Thattakkad

Thattakkad - Munnar

Thattakkad-ul este localizat intr-o zona ideala pentru ciclism: sate presarate printre culturi de mirodenii aflate pe dealuri cu panta molcoma, padure si un baraj magnific: Bhoothathankettu.

Dimineata vom vizita sanctuarul Salim Ali Bird insotiti de un ghid  unde vom putea admira unele dintre cele 270 specii de pasari tropicale ocrotite aici, apoi vom incepe turul catre Munar, loc aflat la 1600 m altitudine. Totul va fi aici din agricultura eco. 

Distanta ciclabila: 50 km sau mai mult/ asfalt – drum forestier / Innoptare in Munnar.

Munnar – Periyar (85 km per total)

Dupa breakfast se pleca catre Periyar. Vom pedala printre dealuri avand plantate pe ele culturi de cardamon si alte mirodenii, trecem pe langa lacul Anaerangal – lacul la care se spala elefantii. Daca tot ceea ce ai nevoie pentru a te recupera dupa o perioada mai grea este natura, atunci aici este locul potrivit pentru a o face. Acest loc este unul dintre cele care te duc cu gandul ca Kerala este taramul lui Dumnezeu! Palmieri peste tot, campuri nesfarsite de orez, lagune si canale pe care intalnesti la tot pasul mangrove si nelipsitele maimutele alcatuiesc peisajul acestei zone.

Mintea si trupul se vor relaxa aici si gandurile te vor conduce catre un nou concept despre legatura omului cu natura… daca vrei poti sa beneficiezi de lectii de yoga in acest mediu superb.

Distanta ciclabila: 45 km / asfalt / 40 km cu masina / Innoptare in Periyar

 

Peryar – Vagamon (50 km)

Dupa breakfast ne indreptam catre Vagamon strabatand un drum ce contine multe atractii: paduri de pin, plantatii de ceai, cascade de un verde adanc, totul aburind si plin de mister.

Un peisaj perfect pentru o scurta sesiune de MTB.

Seara se poate incheia cu o plimbare prin linistita vale Vagamon.

Distanta ciclabila: 50 km/ asfalt / Innoptare: Vagamon.

Vagamon – Kumarakom

Astazi nu mai urcam ci coboram. Drumul ne conduce printre plantatiile de arbori de cauciuc. Kumarakom este un cluster de insulite pe lacul Vembanad. Acest lac este cel mai lung lac din India.

Distanta ciclabila: 40 km / asfalt / Innoptare: Kumarakom.

 

Kumarakom - Alleppey

Pedalam printre canale pline de vegetatie pana ajungem la Alleppey. Aici ne asteapta un vas facut din tulpini de bambus si orez, un vas luxos care ne va plimba pe apele lacului Vembanad. Ai ocazia sa-ti exersezi capacitatile de capitan in acest mirific peisaj. Pranzul si cina festiva vor fi pe acest vas. Totul in mijlocul unui lac inconjurat de cocotieri, mici temple si sate ce se itesc la orizont.

Este ultima seara din acest tur epic pintre frumusetile naturale ale Tinutului lui Dumnezeu. Gandurile pot sa zboare libere. Maine deja vom fi pe malul marii.  

Distanta ciclabila: 30 km / nisip – drum forestier / Innoptare Marari

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

Alleppey - Marari

Luam micul dejun pe vas, ne mai clatim ochii cu aceste minunatii si apoi pornim catre Marari. Un sezlong si fosnetul marii deja ne asteapta …

tur ciclist India - Kerala / tur activ India - Kerala / India pe bicicleta

Marari

Petrecem timpul pe plaja ... sau prin palmieri …

 

Marari - Cochin

Suntem transferati la aeroport in functie de ora decolarii.

O vacanta absolut minunata!

 

se face in hotelurile descrise mai jos sau in hoteluri echivalente:

Thattekkad - Hornbill Camp

Munnar  - Kaivalyam Retreat

Periyar - Wildernest

Vagamon - Winterwale

Kumarakom - Abad Whispering palms

Alleppey - Houseboat

Kochi - Gokulam Park Hotel & Convention Centre

Agra - Parador

Jaipur - Umaid Mahal

Marari – Marari Sands

 

Pentru efectuarea bookingului se plateste un avans de 600 Euro/persoana.

In cazul tururilor predefinite catre aceasta destinatie, preturile raman fixe asa cum sunt ele afisate, precum si numarul de maxim de locuri.

Conditii de anulare:

Pana in 45 de zile:           0%

Intre 45 – 30 zile:             10%

Intre 30 – 25 zile:             25%

Intre 25 – 15 zile:             50%

Intre 15 – 0 zi:                   100 %

Neprezentare:                  100%.

Exceptie de la prezentele costuri o fac biletele de tren (intern india) care sunt nominale si se vor adauga la procentele de mai sus. Acestea se achizitioneaza in mod normal cu 45 de zile inainte de data calatoriei.

 

Atentie!

o   Pentru a va reduce cheltuielile cu biletele de avion ganditi-va vacanta cu cel putin 3-4 luni in avans.

o   Nu va uitati crema de soare;

o   Nu uitati echipamentul de snorkelling – daca sunteti pasionati de asa ceva.

 

Preturi

Nr de persone in grup

Cost Euro/persoana

3-6

1489

7-10

1447

La aceste costuri se adauga o taxa de 32Euro/procesare/grup ce se va impartii la nr de participanti. Calculul s-a efectuat la cursul de 1 Euro=72 INR. Tinand cont ca vorbim de o economie emergenta, ne rezervam dreptul ca, in cazul in care cursul international va varia cu mai mult de +/- 3 % sa modificam proportional aceste cotatii. Modificarea, daca va fi cazul, se va face doar pentru sumele neachitate. Multumim pentru intelegere.  

Preturile sunt valabile doar in conditia: tur PREDEFINED. Pentru tururi Tailor Made va rugam sa ne transmiteti o cerere si va vom inainta o oferta.

In tururile predefinite numarul minim de participanti este 3. Daca exista mai putini participanti se vor recalcula costurile si se vor transmite celor inscrisi pentru aprobare, sau se va renunta la tur si se va returna avansul. Inscrierile intr-un tur predefinit se pot face intr-o perioada stricta de timp care este clar afisata.

 

Data plecarii

Numar max participanti

19.11 – 01.12

6 disponibile

3.12 – 16.12

Deschis

4.01.2018 – 17.01.2018

Deschis

21.01 – 2.02.2017

Deschis

 

 

Formular de contact - Cu bicicleta prin India

Numele si prenumele:

Telefon:

Adresa de email:

Localitate:

Mesaj:

Calculati: =

Insert current date

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn