Termeni si Conditii

Inainte de a rezerva un tur, te rugam sa citesti cu atentie descrierea acestuia, Informatii Generale si Termeni si Conditii.

 

CE ESTE INCLUS?

 

Urmatoarele elemente sunt incluse in costul pachetelor: transportul de la si pana la aeroportul din Bucuresti, vehiculul suport, toate mesele (cu exceptia unui pranz si a unei cine), bauturile nealcoolice, mancarea pe traseu, vinul casei la mese, cazarile si informatiile de dinainte de plecare.

Cazarea si mesele difera in functie de unitatile de cazare alese si detaliate in oferta. Pentru cereri specific ce depasesc aceaste limite va rugam sa ne contactati inainte de plecarea in tur cu min 15 zile pentru a putea opera.

 

CE NU ESTE INCLUS

 

Urmatoarele nu sunt incluse: asigurarea de sanatate si evenimente neprevazute, piese de schimb daca exista deteriorari datorita folosirii pe parcurs, echipament personal, vize (unde este cazul), un pranz si o cina cum a fost indicat mai sus, lucruri personale, vinuri “a la carte” si bere.

 

ASIGURAREA

 

Cycling Tour nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderea sau deterioararea efectelor personale sau pentru orice vatamare corporala, deces sau pierdere ce poate aparea in cadrul unui tur. De aceea o asigurare specifica pentru bagaje/accidente este recomandata a fi facuta. Va recomandam cu tarie sa efectuati o asigurare care sa va acopere in cazul in care sunteti fortati sa va anulati calatoria sau daca sunteti fortati sa va intrerupeti calatoria din diferite motive: imbolnavire, urgente in familie etc.

O asigurare de acest fel va poate fi pusa la dispozitie in urma confirmarii dvs si a primirii avansului pentru inscrierea in tur. Noi vom presupune ca nealegand variantele puse la dispozitie de noi, ati incheiat o asigurare cu un alt Asigurator preferat de dvs.

 

START

 

Fiecare participant este obligat sa se ingrijeasca sa ajunga la momentul definit ca inceputul excursiei in intervalul de timp acordat pentru gruparea participantilor la tur. El se va prezenta cu toate elementele pe care le considera necesare pentru participarea la tur. Ora de reunire si locatia vor fi puse la dispozitie inainte de inceperea turului de catre organizator, Cycling Tour.

 

TRANSPORTUL

 

Transportul in cadrul turului se va efectua conform celor specificate. El se va efectua cu mijloace de transport moderne si functionale. Masina de asistenta va prelua orice participant care doreste sa fie preluat in limita in care, datorita conditiilor de rulare, aceasta poate sa urmeze traseele ciclistilor.

 

HOTELURI/CAZARI

 

Pretul turului/persoana este calculat pe baza tipului de cazare, modului de ocupare descrise in capitolul Cazare al fiecarui tur. Daca calatoresti singur si te cazezi intr-o dubla, vom face tot posibilul ca sa ai un coleg de camera de aceeasi varsta cu tine. Daca nu reusim, incercam sa te plasam intr-un single in limita posibilitatilor, fara costuri suplimentare.

Te rugam sa ne transmiti informatii si solicitari specifice asupra cazarii si meniului inainte de efectuarea platii avansului pentru a vedea in ce masura le putem satisface.

 

PARTICIPANTII & MARIMEA GRUPULUI

 

Grupurile vor varia intre 6 si 10 participanti, depinde de gradul de dificultate. Participantii trebuie sa aiba peste 18 ani sau sa fie insotiti de un adult.

Daca un grup nu se formeaza din min 3 participanti turul nu va avea loc si orice avans platit va fi returnat Clientului sau se va emite o noua estimare de cost care se va supune aprobarii acestora.    

 

REZERVAREA SI PLATA

 

Un avans de min 2000 lei platit cu 5 saptamani inainte de inceperea turului este absolut necesar pentru a face rezervarea locului. Rezervarea se considera a fi facuta odata cu cu completarea si semnarea formularului de rezervare care include si formularul de Exonerare de Responsabilitate si pe cel de Resbonsabilitatea Clientului si se vor transmite prin email catre Cycling Tour.

Plata avansului constituie acceptarea Termenilor si Conditiilor aferente respectivului tur.

O variatie de curs valutar cu mai mult de 5% va conduce la modificarea preturilor din pachet.

Avansul si/sau plata finala se vor putea efectua prin transfer bancar sau plata cu card. Daca plata finala nu se efectueaza pana cu 21 de zile inainte de inceperea turului si nu s-a luat legatura cu Agentia, atunci Clientul intra in perioada de anulare a turului cu implicatii pecuniare.

 

ANULAREA PLATII SI RETURNAREA AVANSULUI PLATIT

 

Orice anulare se face numai in scris si se trimite pe mail. Orice costuri ce rezulta din aceasta operatiune se vor percepe pana la data la care Cycling Tour receptioneaza acest mail de la tine. Aceasta este politica de anulare:

-        Peste 28 zile pana la plecare: taxa anulare 210 Euro;

-        Intre 15-28 zile pana la plecare: taxa anulare 500 Euro;

-        Sub 15 zile se retine intreg avansul platit.

Odata turul inceput nu se returneaza sume aferente unor parti neexecutate din acesta de catre Client.

Daca turul nu se desfasoara din vina Cycling Tour, Clientul are dreptul sa solicite returnarea sumelor platite sau poate opta pentru un alt tur ce va avea loc. Acest nou tur poate sa aiba un cost mai mic, caz in care Clientului I se returneaza diferenta sau poate fi de o valoare mai mare caz in care Clientul va achita diferenta. Daca alege sa participle la un nou tur, Clientul renunta definitv la orice pretentie ce ar putea decurge din anularea primului tur.

O rezervare se poate transfera catre un alt participant in urma achitarii unei taxe de procesare de 25 Euro.

Dupa inceperea unui tur, in cazul in care toti participantii se pun de accord cu schimbarea itinerarului ce nu implica si costuri marite din partea Agentiei si deci este acceptata aceasta schimbare de catre Cycling Tour, Clientii renunta prin accord la orice pretentii ce ar putea decurge din modificarea traseului initial.

Aceste reguli nu se aplica si in cazul aplicarii Fortei Majore.

Returnari si compensatii nu pot fi solicitate in cazul aparitiei circumstantelor de Forta Majora, invocata de Agentie sau de unul dintre furnizorii acesteia. Aceste cazuri se refera, dar nu se rezuma la: declansare razboi sau stare de necesitate, actiuni de terorism, declansare de greve, dezastre naturale, incendii etc. Toate acestea sunt acoperite in cazul incheierii unei asigurari personale de calatorie.

 

RESPONSABILITATE

 

Cycling Tour, operatorul, directorii, agentii si/sau furnizorii de servicii actioneaza doar ca agenti pentru participanti si nu isi asuma responsabilitati fata de serviciile hoteliere, restaurante, carausi sau alta parte independenta folosita in tururi cu exceptia celor oferite in pachetelor.

Orice reclamatie de pierdere, lovire accidentala, vatamare corporala, intarziere, punere in situatii de neexecutare datorita restrictiilor impuse de guvern, neexecutare datorita conditiilor naturale sunt nule si neavenite si nu atrag raspunderea Cycling Tour.

In cazul in care devine necesar sau previzibil ca itinerarul sau aranjamentele sa fie schimbate in interesul sau pentru confortul turistilor (ex.: cand turul nu poate avea loc din cauza vremii nefavorabile) astfel de schimbari nu vor atrage penalitati ale operatorului de tur – Cycling Tour.

Cycling Tour isi rezerva dreptul de a anula un tur sau de a nu accepta o persoana ca membru al unui tur in orice moment de desfasurare al acestuia ca urmare a comportamentului neadecvat.   

 

RESPONSABILITATI PARTICPANTI

 

Participantii trebuie si sunt raspunzatori pentru intelegerea conditiilor pe care le implica fiecare tur, sa selecteze doar tururi pe care le pot finaliza in conditii optime fiind in acordanta dpdv fizic, mental, rezistenta, abilitati tehnice cu cele pe care le necesita parcurgerea turului respectiv. In particular orice Client declara ca:

1.     Poate conduce o bicicleta in conditii de siguranta in conformitate cu turul ales;

2.     Este intr-o buna conditie fizica

Clientii sunt responsabili pentru pregatirea calatoriei dpdv personal, de citirea si respectarea regulilor de rulare in siguranta pe bicicleta, de detinerea propriului echipament in vederea parcurgerii turului (cu exceptia celui inchiriat de la operator).

Isi asuma sub semnatura intelegerea riscurilor de participare la un tur si le accepta. Riscul de a cadea de pe bicicleta, lovire, vatamare corporala, deces exista din motive diverse incluzand dar fara a limita la: alti participanti la tur, grad dificultate coborari, masini si alte vehicule, conditii de rulare, vreme, defectarea echipamentului sau folosirea lui defectuoasa, alte cauze stiute si nestiute.

Participantii la tur afirma ca sunt raspunzatori pentru orice actiune pe care o intreprind in cadrul unui tur si ca orice reclamatie venita catre Cycling Tour este nula si neavenita, operatorul neavand decat rolul de a ghida ci nu de a impune ceea ce un participant va executa in cadrul unui tur.

Participantii trebuie sa semneze si sa transmita formularul de Exonerare de raspundere si Asumare a tuturor riscurilor precum si formularul de Informatii Personale inainte de plecarea intr-un tur. Semnarea primului formular atesta ca toate riscurile din timpul unui tur sunt in seama Clientului asa cum au fost ele descrise mai sus, dar nu limitandu-se la acestea, riscuri care pot fi cauzate de o alta persoana sau conditii externe. Existenta abilitatilor tehnice si fizice pentru buna desfasurare a unui tur in conformitate cu gradul lui de dificultate, in conditii normale, este si ea asumata in scris. Respecarea regulilor generare de comportament si respectiv deciziile luate de catre liderul grupului – ghidul Cycling Tour – este si ea asumata in scris. Cycling Tour prin reprezentantul sau – liderul grupului – isi rezerva dreptul de a elimina din grup orice participant al carui comportament sau atitudine pune in pericol integritatea celorlati participanti sau aduce prejudicii asupra starii de bine a grupului prin crearea de conflicte.

 

CONDITII DE INCHIRIERE BICICLETE SI ECHIPAMENT.

 

Exista biciclete si echipament dat spre inchiriere. Participantul la tur care a inchiriat echipament sau bicicleta intelege ca acesta se preda in aceleasi conditii in care a si fost preluat, cu uzura aferenta si normala pentru perioada de folosire. Se va face atat la plecare cat si la sosire o inspectie vizuala si o proba de functionare. Cycling Tour este indreptatit sa ceara despagubiri pentru orice deterioarari suferite de biciclete sau echipament in timpul unui tur. Daca exista deteriorari ale bicicletei sau a echipamentului dar nu din vina Clientului, Cycling Tour va depune toate diligentele pentru remediere sau va inlocui echipamentul deteriorat in limita stocului existent. Daca acestea se datoreaza clientului se va incerca remedierea lor pe costul clientului pentru a se putea continua turul. In cazul in care nu se poate, turul se va intrerupe pentru clientul respectiv.

Cycling Tour nu este raspunzator pentru vatamare corporala sau chiar decesul orcarui participant datorata unor defectiuni aparute la biciclete care sunt in afara posibilitatilor sale de control. Bicicletele sunt introduse in service dupa orice traseu efectuat si inlocuit tot ceea ce este necesar pentru a fi inlocuit a.i. sa fie in buna stare de functionare. Clientul are responsbilitatea sa semnaleze orice defectiuni la preluarea unei biciclete. Faptul ca o preia reprezinta acordul sau asupra calitatii si bunei functionari a acesteia si exonereaza Cycling Tour de orice evenimente produse ulterior din cauze tehnice.

Clientul va fi raspunzator si va achita orice deteriorare a bicicletei sau echipamentului ca rezultat al proastei utilizari, furtului, disparitiei sau a accidentelor ce pot aparea in decursul unui tur. Toate costurile in cazurile mai sus mentionate rezultate ca urmare a operatiunilor efectuate asupra bicicletelor si echipamentelor pentru a fi readuse in forma lor de functionare de la inceputul turului sunt suportate de catre client. In cazul furtului valoare de inlocuire este cea de catalog, din care se scade deprecierea, dar nu mai putin de 1000 Euro. Daca reparatia nu mai este posibila Clientul va achita valoarea de inlocuire (pretul de achizitie de nou) pentru  bicicleta sau echipamentul distrus.

Participantul trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 14 si 75 de ani, sa se ingrijeasca de securitatea bicicletei cand nu este folosita, dar este in cadrul unui tur. Nu trebuie sa foloseasca bicicleta cand este sub influenta bauturilor alcoolice, medicamentelor ce pot altera perceptii. Clientul trebuie sa aduca la cunostiinta Cycling Tour imediat pierderea sau deteriorarea unei biciclete in cadrul unui tur fara ghid. 

 

RASPUNDEREA PARTICIPANTULUI SI EXONERAREA DE RASPUNDERE - Formulare

 

Cycling Tour solicita tuturor celor care participa la tururi organizate sau pe cont propriu, folosind echipament inchiriat de catre Cycling Tour, sa citeasca si semneze formularele de „Raspunderea Participantului” si „Exonerare de raspundere” ca o conditie de participare la tururile mai sus mentionate.

Notiunea de activitate din formulare se refera la: conducerea bicicletei, curse de bicicleta, training cu bicicleta si activitati conexe acestora (transport cu masina suport daca este cazul, asteptarea grupului etc).

Semnarea acestor formulare certifica luarea la cunostiinta si acceptarea tuturor termenilor si conditiilor detaliate in formulare, intelegerea riscurilor participarii la astfel de Activitati si atestarea capacitatii fizice proprii pentru efectuarea in bune conditii a acestora.

Eu, Participantul, constientizez ca participarea la turul ciclist propus de Cycling Tour sau solicitat de mine acestuia, tur ce se desfasoara pe teritoriul Romaniei, in diverse forme de relief, implica riscuri de vatamare corporala, boala sau chiar deces ce pot fi provocate de forte ale naturii, evenimente sociale, neglijenta celorlalti participanti la tur sau a neglijentei involuntare a Cycling Tour prin angajatii acestuia sau a altor factori cunoscuti si necunoscuti. Inteleg de asemenea ca anumite servicii medicale de prim ajutor pot sa nu fie accesibile in anumite momente ale turului datorita zonei in care se desfasoara. Prin semnarea acestui formular recunosc si accept ca nu este nimeni obligat sa-mi acorde asistenta medicala permanenta in timpul turului iar daca Organizatorul sau alti Participanti se ofera sa-mi dea Primul Ajutor in cazul imposibilitatii prestarii de servicii medicale specializate pot sa fiu sau nu de acord in cazul in care sunt consitent, sau sunt implicit de acord in cazul in care sunt inconstient.

Pentru ca vreau sa particip la toate activitatile atractive si entuziasmante ale turului imi asum toate aceste riscuri pe proprie raspundere, nu sunt obligat prin semnarea prezentei si pot sa renunt in orice moment la unele dintre activitatile propuse, fara a avea insa pretentii materiale asupra Agentiei in acest sens.

Ca o concluzie, inteleg si accept toate riscurile ce decurg din efectuarea unui tur comandat sau predefinit desfasurat de CYCLING TOUR inclusiv riscul de imbolnavire, vatamare corporala si deces si exonerez orice terta parte (alti participanti la tur, angajati ai Cycling Tour, furnizori de servicii pentru realizarea turului si angajati ai acestora) de responsabilitati cu privire la aparitia acestor evenimente, atat timp cat nu au fost acte intentionate de rea vointa si intentie voita de vatamare.  

    

EXONERARE DE RASPUNDERE

 

Lunand in considerare acceptarea si permisiunea de a participa la acest tur, eu ce semnez ca Participant, in cele ce urmeaza exonerez, renunt si descarc de orice pretentii, nu dau in judecata Cycling Tour SRL, administratorul, agentii si angajatii acestuia precum si alte persoane angrenate in acest tur cu privire la raspunderea fata de subsemnatul in ceea ce priveste urmatoarele aspecte: boala, lovire accidentala, vatamare corporala sau deces, cat timp eu, Participantul sunt angrenat in activitatile turului, daca toate acestea sunt cauzate de neglijenta (dar nu rea vointa sau intentie).

Subsemnatul definit ca Participant sunt de acord sa nu cer despagubiri si sa exonerez CYCLING TOUR SRL, administratorul acestuia, angajati si agenti ai acestuia sau orice persoana sau entitate implicata in realizarea activitatilor din acest tur, cu privire la orice pierdere, paguba, raspundere suferite prin participarea mea la tur, sa nu cer cheltuieli de judecata, sa nu deschid proces impotriva acestora enumerati anterior sa nu am nicio pretentie eu sau vreun reprezentant (mostenitor) al meu cu  privire la un presupus prejudiciu, boala, dauna sau chiar deces ce ar aparea in timpul participarii mele in activitatile turului, chiar daca vatamarea corporala, boala, lovirea sua chiar decesul se presupune ca ar fi rezultat in urma neglijentei (dar nu intentiei sau rea vointei) unei terte persoane sau agent economic. Inteleg ca intreaga responsabilitate a actelor mele si a implicarii mele in actiunile turului imi revine numai mie.

Am citit cu atentie termenii si conditiile contractuale cu Cycling Tour la fel ca si formularul „Responsabilitatea Participantului”. M-am familiarizat si am inteles cu toate informatiile continute in acestea si sunt perfect de acord cu ele.

Inteleg ca ciclismul si MTB-ul in special sunt sporturi periculoase si inteleg riscurile la care ma expun prin participarea la acest tur cum ar fi, dar nu a reduce la: coliziunea cu un trecator, vehicul, element natural, alte obiecte statice sau in miscare sau alt participant la tur, gauri in pavaj, cedarea unor parti din echipament etc. Pe toata durata turului sunt unicul raspunzator de verificarea functionarii bicicletei si a echipamentului utilizat de catre mine, de mentinerea acestora in paramentrii normali de functionare prin operatiuni de intretinere curenta.   

Am citit cu atentie formularul prezent si cel de „Raspundera Participantului” am inteles continuturile lor de exonerare raspundere si asumare de catre propria mea persoana a intregii raspunderi in ceea ce priveste propria mea persoana si echipamentul utilizat de mine pe toata durata participarii la tur.

Sunt unic raspunzator de asigurarea integritatii mele fizice si a echipamentului propriu si pentru incheierea unei polite de asigurare de sanatate si furt pe toata durata turului.

 

FINAL

 

Partile sunt de acord ca orice disputa ce poate sa apara din interpretarea sau din aplicarea acestor Termeni si Conditii vor fi rezolvate pe cale amiabila sau prin Tribunalul Bucuresti. Orice alt Tribunal este exclus.

Participantii sunt raspunzatori pentru toate pagubele pe care le cauzeaza SC Cycling Tour SRL din efectuarea gresita a acestor termene si conditii. 

 

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn