India

India

 

O tara cat un continent! Mare si diversa, o tara a contrastelor: sarac-bogat/ocean-Himalaya/zapada-palmieri, dar ce m-a uimit mereu este impacarea cu ceea ce sunt pentru aproape toti oamenii intalniti.

 

Avand atat de multe contraste, nu poti decat sa o iubesti sau sa o detesti. O cale de mijloc nu prea exista. Dar ea ramane oricum leganul unei religii si culturi stravechi, precursoare a multor altora care apartin unor popoare ce guverneaza astazi lume si te intrebi oare de ce? Raspunsul este poate tocmai in linistea, pacea si intelegerea pe care hinduismul le centreaza in raport cu Natura si Lumea. In timp ce pe Pamant s-au pierdut miliarde de vieti in numele religiei si banului deopotriva, in India razboaiele au fost extrem de rare. Tocmai de aceea trebuie sa ajungem sa vizitam aceasta tara aparte macar o data-n viata.

 

Este exact ceea ce va propunem prin tururile noastre. In primul rand o vacanta memorabila! Ca si tip ele se pot incadra in stilul ADVENTURE, incepand de la un nivel moderat si mergand catre unul mai avansat. Astfel avem:

 

Golden Triangle & Kerala – tur dificultate Medie, un tur avand si o componenta ciclista, dar intr-un stil foarte lejer si placut mai ales ca se desfasoara in KERALA (sudul Indiei aproape de oceanul Indian), un tinut permanent verde in care toate culturile dau rod de 2-3 ori pe an, un adevarat Parc National extins la dimensiunea mai multor judete adunate.

 

Golden Triangle & Stok Kangri – lantul muntos Himalaya – tur dificultate Mediu/Avansat este un tur care te poarta catre varful cu acelasi numai aflat la 6153 m inaltime. Suna poate inspaimantator si foarte indepartat, dar acest tur se adreseaza oamenilor pasionati de munte si aflati intr-o conditie fizica buna, dar NU PROFESIONISTI. Varful este acoperit in permanenta de gheata, atmosfera este rarefiata dar nu intr-atat incat sa nu-i faci fata. Oricum exista pauze de aclimatizare si tuburi de oxigen pentru orice eventualitate. Ramane un challenge pentru orice montaniard. Eu nu voi urca Everestul, dar un varf de peste 6000 m vreau sa incerc!

 

Golden Triangle & Roopkund – tur dificultate Medie. Roopkund este un lac glaciar aflat la 5029 m altitudine tot in lantul Himalaya. Seamana cu ascensiunea in Rodnei, ceva mai usoara decat cea din Retezat, dar oricum este mult mai lunga. Aici zapada nu este vesnica. In timpul verii temperatura este pozitiva (undeva la 8 grade), lacul se topeste si surpriza: pe fundul lui cristalin se vad schelete umane care dateaza din sec IX si se crede ca sunt oameni surprinsi de o avalansa. Acest lac este supranumit si Lacul Scheletelor. Aceasta calatorie te poarta prin peisaje similare cu cele din Romania, peisajul stancos aparand la peste 4000 m.  

 

Toate tururile au in comun partea culturala: GOLDEN TRIANGLE: Delhi-Agra-Jaipur.

  • Agra – Taj Mahal si Fortul Agra;
  • Fatehpur Sikri – orasul roz, parasit si aflat intre Agra si Jaipur;
  • Jaipur – Fortul Amber, Palatul Imperial, Jantar Mantar Observatory, Palace of Winds – Hawa Mahal s.a.
  •  

Mult mai multe de spus, dar ne vom opri aici si va vom lasam sa le descoperiti de-a lungul calatoriei!

 

Daca vreti sa organizati o vacanta cu anumite caracteristici, adventure sau nu, puteti sa ne contactati si va vom face o oferta competitiva impreuna cu partenerii nostri. Va stam oricand la dispozitie. 

 

India-Kerala-Stok Kangri-Roopkund-Golden Triangle

Vacanta India-Tur in India

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn