Muntii Calimani

Muntii Calimani sunt munti vulcanici, blanzi la poale si puternici si accentuati catre creasta, plini de pajisti numai bune pentru campare la inceput, dar cu vant puternic si jnepenis catre culme. Un rai al afinelor si merisoarelor pentru cei impatimiti de asa ceva (printre care ma numar si eu). Multe flori si o paleta vasta de culori pornind de la galben-auriul ierbii batute de vant si terminand cu verdele crud al jnepenilor trecand prin rosul rhododendronului si albul anemonelor sylvestris. Incantator!

Sunt munti situati pe o axa Est-Vest si o lungime de cca 30 km, avand in centru varful Pietrosu 2100 m, in est vf Retitis 2020 m si Calimanul Cerbului 2013 m si in vest varful Bistricioru 1990 m  si Stranior 1963 m. Desi nu sunt inalti sunt foarte spectaculosi si placuti la parcurgere.

O intanire cu un cerb, o caprioara sau chiar un ursulet nu este ceva extraordinar in acest peisaj bogat si primitor, mai ales ca incepand din 1975 s-a infiintat si Parcul National Calimani, proiect prin care de-a lungul anilor s-a conservat fauna si flora locala. 

 

Peisaje domoale, o ruta faina de MTB - Maria Tereza avand 19 km numai pe culme - culori diverse si lumina = Muntii Calimani! 

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn