Muntii Rodnei

Parcul national muntii Rodnei.

 

Acest Parc National face parte incepand cu anul 1979 din monumentele UNESCO. Traseele care te conduc prin acesti munti te poarta printr-o varietate de peisaje, pornind cu coame domoale si terminand cu lacuri glaciale pe care le gasesti doar in muntii cu altitudini mari precum Retezat, Parang, Fagaras, peisaje pline de flora, inclusiv specii rare.  

Sunt munti care s-au conservat mai bine fiind departe de aglomerarile urbane si sub protectia UNESCO. 

Urcarea pe creasta se poate face din doua directii: vest sau est. Noi am ales varianta vest, fiind foarte legati si de muntii Calimani pe care-i parcursesem. Pe acest traseu gasesti varfuri de peste 2000 m: Rosu, Ineut, Ineu avand 2113m, 2222 m respectiv 2279 m ce se pot parcurge intr-o tura rapida de o zi, dar fara greutate mai mare de 4-6 kg respectiv apa, mancare si haine de ploaie sau intr-o tura de 2 zile cu innoptare la lacul Lala, varianta pe care noi o recomandam pentru frumusetea peisajului si imaginile de seara/dimineata. Un rasarit de pe Ineu este accesibil, ascensiunea fiind undeva la 45 min fara bagaj de la locul de campare.

Varianta vest este din Borsa si ai vf Pietrosu 2303 m si Buhaescu Mare la 2119 m cu innoptare la lacul "La carti". Intre cele doua se intinde creasta cu varfuri si sai adanci lunga de cca 27 km. 

Muntii Rodnei - lacuri glaciare, cascade, izvoare, peisaje superbe, flora rara ... toate adunate!

http://www.wonderful-romania.com/index.php/component/k2/item/75-the-national-park-rodna-mountains-the-largest-protected-reservation-area-in-the-northern-carpathians-part-of-unesco-world-heritage

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn