Transilvania Nord

Pentru iubitorii de natura ...

NATURA SALBATICA! EFORT SUSTINUT! = Tur ciclist MTB in Nordul Transilvaniei

Mountain bike tur in Transilvania.

MTB tur Transilvania.

 

Tururile cicliste (tur MTB Apuseni si mountain bike tur in muntii Rodnei) incluse in turul mountain bike Nordul Transilvaniei (MTB tur Nord Transilvania) se caracterizeaza in primul rand prin spectaculozitatea naturii si salbaticia acesteia.

In regiunea Transilvania Nord regasim vastitatea muntilor Apuseni, cu rauri repezi, pesteri la tot pasul, brazii care cad pe tine si drumurile relativ domoale pretabile pentru un ciclism de tip XC, toate acestea combinate cu peisajele ametitoare din muntii Rodnei - parca desprinse dintr-un basm, unde flora si fauna sunt inca neatinse de "plasticul " oraselor - si treminand cu abruptul ce-l regasim in Cheile Turzii. Un loc aparte il ocupa muntii Calimani cu a lor Via Theresia, un traseu MTB de 42 km, elevatie de peste 2000 m si avand multe zone tehnice si push bike-uri ce se adreseaza doar celor foarte bine pregatiti. Exista un traseu ce ajunge inclusiv pe varful Retitis precum si combinatii intre trekking - hiking - MTB. Nu ramane decat sa le construim ... 

Vrem sa intram in zumzetul citadin? Nimic mai simplu! Facem un popas in Cluj, un oras modern care insa nu si-a pierdut farmecul de odinioara. Arhitectura veche se completeaza cu modernitatea avand ca rezultat un cocktail fermecator. Sa nu uitam ca inca din anul 124 a.d. aceste locuri au fost populate, Clujul primind in acea perioada titulatura de "colonia": cel mai mare statut urban pe care-l putea primi o asezare in timpul imperiului Roman. 

Pentru tururi cicliste in Transilvania Nord (MTB tur Transilvania Nord) sugestii: 

Recomandam turul ciclist Muntii Rodnei combinat cu trekking-hiking in aceeasi locatie cu durata de 5-8 zile.

Turul ciclist Muntii Apuseni nu se poate combina cu altceva (decat poate cu relaxarea in Cluj).

Tur MTB combinat cu hiking-trekking in muntii Calimani pentru 5-7 zile. 

 

Harta interactiva aici

 

Noutati

07/03/2017

Stok Kangri - Un vis ce poate deveni realitate!

Mi-am dorit intotdeauna sa urc un munte mai...detalii »

13/02/2017

KERALA - taramul lui Dumnezeu

Astazi, 13 februarie, intr-o zi in care afara...detalii »

Parteneri

Giant
Merida
Schwinn